Бербатов: Ще правим специални неща

Димитър Бербатов прикани съотборниците си в ПАОК: „Да направим специални неща през този сезон, клубът празнува 90-годишнина!” Българският нападател даде първото си интервю за телевизията на „черно-белите” след зрелищното представяне пред близо 10 000 запалянковци в четвъртък.

„Бяха няколко луди дни, преди трансферът да стане факт - разкри Бербатов в интервюто. - Сега остава да се готвя за първия си мач. Кога ще е - това решава треньорът. Познавам го (наставникът се казва Игор Тудор - б.р.), играл съм срещу него. Млад е, ще му трябва опит. Аз съм тук да помагам със съвети на по-младите си съотборници. Ще е хубаво да спечелим трофей в първия ми сезон тук. Годината е важна заради юбилея на клуба. Но равносметката ще правим в края на сезона.”

Същевременно изборите в Гърция на 20 септември ще изместят мач, който можеше да е първи за Бербатов. Тогава ПАОК посреща АЕК, но целият кръг вероятно ще бъде отложен за началото на октомври.

Първата възможност на българина да влезе на терена ще е на 13 септември при гостуването на „Верия”. Нападателят обаче не е водил пълноценна подготовка и може да не е готов за този мач.

Същевременно сайтът на ПАОК получи десетки нови регистрации с български имена в секцията, в която онлайн се продават билети за срещите на отбора. Във фейсбук също валят закани, че мнозина сънародници ще пътуват до Солун за мачовете с участието на Бербатов.

Особено засилен се чака да е интересът към европейските гастроли на ПАОК, който е в група с „Габала”, „Борусия” (Дортмунд) и „Краснодар” в Лига Европа.

„Той е невероятен жокер за отбора - коментира трансфера на Бербатов легендарният Йоргос Кудас, рекордьор по мачове за клуба и капитан на шампионския тим от 1976 г. - Играта му е удоволствие за феновете, нещо рядко в наши дни. Сигурен съм, че това е майсторски удар на ПАОК на пазара.”

Клубът от Солун мечтае за първа титла от 30 години, но стартира зле - 1 точка от първите два кръга в гръцкото първенство.

СЕЛФИТО

Димитър Бербатов публикува в профила си във фейсбук селфитата, които си направи на фона на лудата агитка на ПАОК при представянето му в четвъртък. „Благодаря ви, невероятно посрещане!”, написа българската звезда към фотосите, а те се радват на хиляди харесвания. В коментарите българи се канят да пътуват до Солун за мачовете на Бербатов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят