36 автомобила на старта на рали "Сливен"

Кметът на Сливен инж.Кольо Милев даде церемониалния старт на 35-тото рали „Сливен” - съобщиха от пресцентъра на общината. 36 автомобила от пет държави – България, Турция, Румъния, Словения и Унгария преминаха през естакадата на площад „Хаджи Димитър” и събраха овациите на публиката. В продължение на три дни - 4, 5 и 6 септември екипажите ще се борят за призовите места и спечелването на повече точки в активите си, тъй като рали „Сливен” е 8-и кръг от Европейския рали трофей на ФИА и 4-и кръг от шампионата на България.

„За пореден път Сливен се превърна в място, където пилоти от различни държави си дават среща и спортсменски ще премерят възможностите си” - каза градоначалникът. „Община Сливен положи много усилия състезателното трасе, което е сред най-атрактивните в този спорт, да отговаря на всички изисквания. Усилията обаче са оправдани, когато днес почитателите на високите скорости ще могат да се насладят на зрелищно събитие като рали „Сливен” - допълни Милев. Той изрази надежда, че в следващите години Сливен може да стане част от рали „България”. Кметът изрази своята подкрепа за инициативата на сливенски младежи, свързана с безопасността на пътя и наречена „Пази детето на пътя”. Те раздаваха стикери на присъстващите на церемониалния старт и призоваваха към отговорност и спазване на правилата за безопасност. В памет на загиналия пилот на рали „Твърдица” Тодор Славов, всички екипажи днес бяха с тениски с неговия лик, а на автомобилите им бяха разлепени плакати с надпис „Шампионът не умира, той става легенда“. На официалната церемония присъства и Петър Илиев - навигатор на починалия пилот.

Тази вечер в 19.00 ч. започна скоростна отсечка „Сливен“, която е по улиците на града и е с дължина 2,5 км. На 5 септември трасето включва 7 отсечки в Сливен и по две минавания на Бяла, Стара река и Даулите. Във втория ден – 6 септември, отсечките са 6 - Българка, Ичера и Раково, които се минават по два пъти.
Награждаването на победителите ще бъде от 17 ч. в неделя на пл. „Хаджи Димитър”.
Организатори на състезанието са община Сливен, Българската федерация по автомобилен спорт и АСК „Булсим”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт