Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

След 3 присъди пак съдят екскмет на ДПС за злоупотреби

След две осъдителни и една оправдателна присъди за 2 кметски мандата бившият градоначалник на ДПС в община Ветово д-р Рейхан Хабил ще застане отново пред окръжния съд в Русе.

Внесеният обвинителен акт е за длъжностно присвояване на 13 769,70 лв. по чл. 202 ал.1, сключени неизгодни сделки за 28 311,36 лв. – чл. 220 ал.1/ и престъпление по служба при обявени обществени поръчки с нанесени щети за 61 933,30 лв.по чл. 282 ал. 2 от Наказателния кодекс, съобщиха от окръжната прокуратура.

Предстои съдът да насрочи делото.

От 4 юли 2007 г. до 26 февруари 2009 г. Рейхан Хабил е присвоил 13 пъти 13 769,70 лв. от общинския бюджет, се посочва в обвинителния акт. Като длъжностно лице д-р Хабил съзнателно сключил неизгодни сделки с упълномощен ръководител на проект от програма САПАРД по 13 граждански договора. На 3 август 2009 г. той съзнателно подписал още една неизгодна сделка с договор за строително-монтажни работи за 28 311,36 лв.

Бившият кмет е обвинен още, че от 13 април 2007 г. до 30 септември 2009 г. на два пъти нарушил и не изпълнил служебните си задължения. Той не провел “прозрачна и действителна процедура” за частично преасфалтиране на улици във Ветово и разпоредил работата на фирма, представлявана от Д.Х.Д.

Разследването установило, че няма проверки, съставяни актове и протоколи и сключен договор за консултантски услуги и строителен надзор и при ремонта на училището в град Глоджево. Целта на ветовския екскмет била “да набави облага за себе си” и още две фирми, ощетили местния бюджет с 61 933,30 лв.

Преди 8 г. ветовският градоначалник беше осъден на пробация заедно с 9 длъжностни лица от общината и представители на фирми за съставени неверни документи при изразходването на 150 000 лв. от постоянната правителствена комисия за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи.

През 2009 г. д-р Рейхан Хабил получи още една присъда от 5000 лв. глоба заради получените 2000 лв. подкуп. Той взел парите, за да упражни влияние при решение на комисията за търговете в общината при продажбата на 88,755 дка нива в село Бъзън. Преди 3 г. Русенският районен съд оправда обвинения екскмет от прокуратурата, че е заверил нотариално подписите на 58 души при прехвърлянето на пенсионни партиди в друг осигурителен фонд.
На последните местни избори д-р Хабил беше кандидаткмет на ДПС за трети мандат във Ветово, но изгуби надпреварата. Той е общопрактикуващ лекар с една от най-големите практики в Русенско.
Снимки авторът

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.