Каракачанов запознал проф. Легкоступ с Валери Симеонов преди 3 месеца

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов твърдо застана зад кандидатурата на бившия ректор на ВТУ проф. Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново. Воеводата декларира пълната подкрепа на националното ръководство, като лично присъства на учредяването на Национален съвет за възход на Велико Търново в събота. Организацията беше по инициатива на проф.Легкоступ.

"Позицията на ВМРО е ясна и тя не подлежи на конюнктурни промени, външни или вътрешни внушения", заяви Красимир Каракачанов по повод скандала, който се разрази с оттеглянето на подкрепата на НФСБ, ден след като беше обявена кандидатурата на проф. Пламен Легкоступ.

"Доколкото знам, местната структура на НФСБ продължава да го подкрепя", добави Каракачанов. Според него кандидатурата на проф. Легкоступ е много сериозна и може да бъде полезна за Велико Търново.

Лидерът на ВМРО сподели, че не може да си обясни действията на Валери Симеонов. "Аз съм ги запознал с проф. Легкоступ преди повече от три месеца в моя кабинет в Народното събрание. Беше редно, ако има някакви съображения по въпроса, да ми звънне и да ги изрази още тогава. Доколкото знам, тезата е, че местната структура сама е решила какво да прави", допълни Каракачанов.

По повод учредяването на Националния съвет в навечерието на Съединението, воеводата каза още, че обединението на усилията на обществено значими личности с добри намерения може само да е полезно за Велико Търново.

"Нормално и логично е най-накрая умните, можещите и почтените хора в България да се опитат да направят нещо. Тази инициатива е прекрасна, но още по-важно е хората, които носят подобни идеи, да бъдат натоварени с отговорността и да ги реализират. Аз пожелавам успех и кураж на проф. Легкоступ, защото битката ще бъде кална. Великотърновци заслужават нещо ново и добро", изтъкна Каракачанов.

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който също присъства на учредителното събрание, допълни, че една кампания, основана на история, традиции и на истинските житейски проблеми на хората от града, ще бъде при всички положения успешна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони