Меркел: Всеки в Германия е длъжен да допринесе за решаване на проблема с бежанците

Преодоляването на миграционната криза е национална задача на Германия. Това заяви канцлерът Ангела Меркел в обръщение към гражданите на страната, цитирана ТАСС.

"Федералните провинции, общините, държавата - всеки тук е длъжен да даде своя принос в решаване на проблема", каза Меркел и съобщи, че германските власти са в тясна връзка с районите по този въпрос.

Въпреки увеличаването на разходите заради притока на бежанци, правителството на ФРГ според Меркел не възнамерява да се отказва от плановете за постигане на балансиран бюджет. Ние не можем просто да вземем и да кажем "тъй като пред нас стоят трудни задачи, балансираният бюджет или въпросът за държавната задлъжнялост въобще вече не играе роля", цитира ТАСС думите на Меркел. Трябва по нов начин да очертаем приоритетите, подчерта тя.

Правителството на ФРГ очаква до края на годината да получи до 800 000 молби за предоставяне на статут на бежанец. По данни на германското вътрешно министерство от началото на годината в Германия са пристигнали 413 000 кандидати за този статут.

 112 000 от тях идват от Сирия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят