Патриотите решават за Миглена и Марияна Избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна, каза пред “Труд” Валери Симеонов

Десислава Атанасова: Коалицията не е застрашена, защото оставката на вицепремиера Валери Симеонов беше личен акт

Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Гуардиола виновен за кризата на Германия

Искат забрана на Иванчева и Петрова да напускат страната

Федерика Могерини: Миграционната криза ще продължи дълго

Миграционната криза в Европейския съюз ще продължи дълго и трябва да се готвим за решаване на този проблем в дългосрочна перспектива. Това заяви днес върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини в края на неофициалната среща на външните министри на ЕС в Люксембург.

„Трябва да се разбере, че сегашната криза не е извънредна ситуация, която скоро ще отмине. Тя ще продължи дълго, това е криза, с която ни предстои дълго време да имаме работа“, подчерта Могерини.

ЕС планира да създаде „постоянен механизъм за заселване на мигранти по страните от общността, като броят на приеманите мигранти трябва да бъде определен пропорционално на размерите на страните членки на ЕС“, заяви, министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн, чиято страна председателства Съвета на ЕС.

През Гърция и Италия от началото на годината в ЕС са влезли 310 000 мигранти, допълни Аселборн. „През Гърция в Европа са влезли 110 000 души, а през Италия – още 200 000“, уточни той.

ЕС свиква извънредна среща на външните и вътрешните министри на 5 – 6 октомври, за да обсъдят миграционната ситуация в Унгария, съобщи министърът на външните работи на Люксембург.

„На 5 и 6 ще има специална среща на външните и вътрешните министри, за да обсъдят миграционната ситуация в Унгария маршрута на движение на мигрантите през Балканите“, каза още люксембургският първи дипломат.

Той потвърди, че на 9 октомври в Европарламента в Страсбург Европейската комисия ще представи нови пакетни предложения по проблемите на миграцията. Според непотвърдена засега информация ЕК ще предложи да се увеличат квотите на прием на бежанци от 40 000 до 160 000 тази година.

Тези предложения ще бъдат разгледани на 14 септември в Брюксел на насрочената за тогава среща на външните министри на 28-те. За решаването на миграционната криза ЕС „значително ще активизира“ усилията за нормализиране на ситуацията в Либия и Сирия, взаимодействайки си и с Иран, допълни Могерини.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.