Министър Танева: 12 български производители на агнета ще представят общ проект пред Катар

12 български производители на агнета ще представят общ проект пред катарска делегация следващата седмица. Това каза Десислава Танева, министър на земеделието и храните, на брифинг след срещата си с министъра на околната среда на Катар Н. Пр. г-н Ахмед бин Амер Ал Хумейди, съобщи „Фокус”.

Министърът на земеделието уточни, че поканата за посещението на катарската делегация е било отправено от министър-председателя Бойко Борисов. Танева допълни, че посещението на катарския министър е до вторник, а в понеделник са предвидени срещи с представители на земеделието. Министър Танева каза още, че за първи път са се обединили производители на агнета, като ще представят проект пред Катар.

„Надявам се, че в рамките на тези четири дни двете страни, осигуряващи производство и хранителна сигурност, ще намерят взаимния си интерес и ще задълбочим нашето сътрудничество”, каза още министър Танева.

„България като държава може да гарантира, че производителите, които ще представят своите проекти работят по правилата и европейските регламенти. Гарантираме хранителната сигурност и безопасността на храните, които произвеждаме”, добави още тя. Пожелавам това посещение да завърши с конкретни договори и с ясна визия за продължаване на нашето сътрудничество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес