Бой с възглавници между кадети в Уест Пойнт завърши със счупени глави

Ежегодният шеговит бой с възглавници във Военната академия на САЩ Уест Пойнт завърши с травми за 30 кадети, съобщи "Ню Йорк Таймс".

Традиционният бой с възглавници се провежда в края на тежкия летен курс от изпити и по замисъл се явява безопасен начин кадетите да „изпуснат парата” и да усилят командни дух. Тази година обаче мероприятието се обърнало в кървава драма след като някои от курсантите напъхали във възглавниците тежки предмети. В резултат някои приключили „шеговития” бой с разкървавени лица, в безсъзнание, разцепвания, изкълчени раменни стави, поне един е случаят със счупени ребра и ръка, отбелязва изданието.

Полковник Кристофър Каскър, коментирайки инцидентът в академията, отбелязал, че ръководството с цел безопасност задължило кадетите да си сложат предпазни шлемове, обаче на публикуваното видео на боя някои от тях не носели шлемове, а ги ползвали като оръжия в боя.

„Уест Пойнт” одобрява желанието на кадетите да изграждат команден дух и съжалява за получените травми” – заявил Каскър.

На свой ред някои кадети, пострадали по време на боя, преценяват раните си като „повод за гордост”, написал в Twitter един от първокурсниците на Уест Пойнт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят