Готвим изненада за Джиджи Буфон

Българската делегация в Палермо готви изненада на Джанлуиджи Буфон. Отделно от плановете на селекционера Ивайло Петев за някой гол във вратата на легендарния страж се мисли и за подарък по случай мач №150, който Джиджи ще изиграе срещу България утре. Евроквалификацията е от 21,45 ч в Палермо и домакините искат да почетат с победа заслужилия боец на „скуадра адзура“.

Предварителна подготовка нямаше, но вчера в сицилианския град хората от делегацията ни задействаха план. Вероятно капитанът на нашите Светослав Дяков ще подари дребен дар на Буфон преди старта. Световните агенции и телевизии от дни чакат юбилейния мач на вратаря и кадър с българска почит към него ще се завърти по тях със сигурност.

В София преди половин година Буфон се зарадва искрено на подарък след пресконференцията около двубоя България – Италия (2:2). Тогава Христо Стоичков му прати луксозния си фотоалбум с автограф. Двамата са приятели от времето в „Парма“ в средата на 90-те години.

Петев едва ли иска да има други дарове към италианците на мача, като се очаква да позатвори играта, пускайки в атака единствено Ивелин Попов. Така ще се отвори място за още един офанзивен полузащитник, най-вероятно запазено за Александър Тонев.
„На свой терен“ е Ивайло Чочев, който играе в „Палермо“ и познава отлично обстановката на стадион „Ренцо Барбера“. Към него се чака топло отношение от местните запалянковци, независимо, че играе срещу Италия.

Не повече от 20 000 ще са феновете на мача, прогнозират на Ботуша. До снощи бяха продадени 14 800 билета, като капацитетът на стадиона е малко под 30 хиляди.
В италианския състав се планира почивка да получи Андреа Пирло. Марко Верати ще поеме неговата роля в средата на терена, както се очаква да го направи и в дългосрочен план след оттеглянето на великия плеймейкър.

Атаката на Италия ще е в краката на Грациано Пеле, който изпъква с решителни голове в квалификациите дотук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ