Ченге продава дрога пред РПУ-Златни пясъци (обзор)

Полицаят Ивайло Иванов и двама изпечени наркодилъри, които в сряда вечерта бяха заловени след сделка с дрога на Златни пясъци, остават в ареста, реши вчера Варненският окръжен съд. Мерките за неотклонение бяха гледани при закрити врати с мотива, че в събота граждани, включително и репортери, нямат достъп до Съдебната палата.

Участието на Иванов от сектор “Охранителна полиция” в схемата за пласмент на дрога в курорта била доказана чрез свидетелски показания и СРС-та. Той е бил следен няколко месеца. Секретната справка сочела, че униформеният е предупреждавал ортаците си за предстоящи акции на полицията и им е посочвал къде да въртят бизнеса си безопасно, обявиха от съда. От прокуратурата допълниха, че Иванов сам е употребявал марихуана и дори лично е продавал наркотици, включително и пред входа на РПУ-Златни пясъци. При обиск в дома на ченгето били намерени боеприпаси и два газови пистолета. За единия има съмнение, че е преправен в боен.

Тримата били издадени от техни клиенти - туристи от Германия и Полша. 39-годишният Кольо Колев е с 3 присъди, а Атанас Тодоров (35 г.) е наркоман, осъждан многократно за пласмент на дрога.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право