Георги Гергов: В Пловдив ще се боря с Борисов, не с Тотев

В Пловдив не избират Иван Тотев, избират Бойко Борисов, каза пред "Тази неделя" на bTV Георги Гергов, кандидат за кмет на Пловдив от БСП.

"Здравко Димитров е довчерашен областен управител и депутат от ГЕРБ, Славчо Атанасов беше предишния мандат кмет от ГЕРБ, Дани Каназирева излезе от ГЕРБ", обоснова се Гергов. Имам четири противника в битката, но най-отпред сложи Бойко Борисов, каза той.

Бизнесменът обяви, че сам ще финансира предизборната си кампания, като поясни, че ще отдели толкова пари, колкото са необходими. Той отбеляза, че ще прави скромна и нормална кампания и определи суми от порядъка на милион като „несериозни работи”. По билбордове няма да се кича.

На въпрос дали е олигарх, Гергов отговори: в България се търси с какво някой да се очерни и оприличи – дали е олигарх, дали е Орион, дали е Олимп, дали е мутра. Това не ме касае. Аз съм Георги Гергов, всеки мога да гледам в очите и знам какво правя, отсече бизнесменът.

За първия си милион Гергов обясни, че „приватизирал приятелите си”. „Бях директор на огромно предприятие, там имаше 400 000 свине. И като дойде СДС, ме извика областният управител в един огромен кабинет и започнаха да уволняват директорите. Така се наложи да приватизирам или да употребя приятелите си, защото какво можех да правя? Като директор какво съм правил – бизнес”, посочи той. „Никога не съм бил свинар, по-скоро съм тръгнал от беднотията и сиромашията".

Нямам вина за срутването на хотел „Вероника”, каза собственикът на комплекса „Слънчев ден”. „Ако вие си поръчате да ви оправят комина у вас и някой падне, вие ще имате ли вина”, запита Гергов. „Аз съм си платил, поръчал, с договори, разрешителни”, разясни той. "Имам разрешително, имам договор с компания, която си носи отговорността, която работи на обекта. Едните поръчали на другите, пък подизпълнител, нямам нищо общо с тази работа.” „Жалко за хората”, каза бизнесменът за загиналите при инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини