Двама загинаха в две катастрофи край Монтана

Шофьор предотврати взрив на камион с бутилки метан

Три пътно транспортни произшествия станаха в събота вечерта край Монтана.

При две от катастрофите загинаха двама мъже. При третия инцидент шофьор на товарна кола, пълна с бутилки метан, успя да потуши лумналия огън и да предотврати експлозия. Страшната серия започнала към 17.10 ч. на път Е -79 край монтанското село Сумер. ТИР "Волво" със софийска регистрация, собственост на фирма "Метамодул Трейд", който превозвал 257 бутилки метан, пътувал от Монтана към Враца.

Внезапно двигателят на камиона пламнал в движение. Водачът обаче запазил самообладание, спрял колата, извадил пожарогасителя и потушил огъня. Пристигналите на мястото пожарникари довършили гасенето. Минути по-късно, на метри от мястото на пожара, "Фолксваген Пасат", който пътувал от Враца към Монтана се ударил челно в турски ТИР.

Шофьорът на леката кола - 29 годишният Петър В., починал на място при жестокия сблъсък. Според полицаи причина за трагичния инцидент е неправилно изпреварване или прилошаване на водача.

Заради пожара и катастрофата част от пътя бил блокиран и колони от автомобили се проточили между Монтана и Враца, разказаха очевидци. Тежка катастрофа помрачи и празника на Чипровци същата вечер. Към 22.30 ч. в събота в центъра на града 50 годишният О. К. с "Фолксвагетн Пасат" се блъснал с висока скорост в микробус "Мерцедес", паркиран пред частен дом. Шофьорът е починал на път към болницата в Монтана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони