Над 10 000 души събра Горан Брегович на манастирските поляни край Лясковец

Над 10 0000 души аплодираха прочутия Горан Брегович и неговия „Оркестър за сватби и погребения“ на първия фестивал на скарата край Петопавловския манастир до Лясковец Скариада.BG. Балканската звезда и неговите музиканти „взривиха“ публиката с двучасов концерт „Champagne“ на открито в събота вечерта. Екзалтираната публика изкара Брегович на бис 6 пъти и заедно с него изпълни най-големите му хитове, сред които “Mesecina” и“Kalashnikov”.

С бурни овации бе посрещнато и изпълнението на виртуозния кларинетист Иво Папазов-Ибряма и оркестър „Тракия“, които преди това излязоха на голямата сцена на Скариада.BG за да подгреят публиката.

Брегович и неговите музиканти кацнаха от Испания на летището в Букурещ на 5 септември по обяд и веднага отпътуваха за България. Пристигайки във Велико Търново Кръстникът на Балканската музика се подкрепи в известен местен ресторант и опита сирене по шопски и сач по традиционна местна рецепта.

След кратка почивка музикантът и неговия оркестър потеглиха към Петропавловския манастир, където ги очакваха хилядите екзалтирани фенове. 12 часа след грандиозния концерт на фестивала на скарата, балканската звезда отлетя за Белград отново от летището в Букурещ .
40 духови музики и сватбарски оркестри от България, Сърбия и Македония участваха през двата дни в надсвирванията на първата Скариада.BG.

Веселата музика и доброто настроения бяха допълнени с много димящи скари, чевермета, прасенца на шиш и кулинарни зони. В неделния ден край Петропавловския манастир готви и Ути Бъчваров, който по своя рецепта приготви Манастирска петропавловска фасулена чорба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица