Лудият фейсбук профил на Ел Чапо-младши

ВИРТУАЛНА ВИТРИНА НА КАРТЕЛИТЕ

Иван Арчивалдо Гусман Саласар, познат още като Ел Чапо-младши и Ел Чапито е най-големият син на най-могъщия наркобарон в света - Хоакин Гусман Ел Чапо. През юли той избяга от мексиканския затвор и докато службите го издирват, неговият наследник показва нагледно как се живее с милиони долари от търговия с кокаин.

Фейсбук профилът на Иван Арчивалдо Гусман Саласар е виртуална витрина към света на мексиканските картели. Самият Саласар бе арестуван в родината си през 2005-а но е пуснат заради липса на доказателства.

Е, профилът му в социалната мрежа предлага пълен пакет доказателства - купища кеш, огнестрелно оръжие, луксозни автомобили и, разбира се, екзотични диви котки. Ел Чапо-младши знае как да събира лайкове. На 30 години той разполага с достъп до огромни средства и държи всички да знаят за какво ги харчи. Той е във фейсбук с името си, но никога не публикува лицето си на своите снимки. Само придобивките.

Някои от най-интересните фотографии с ниска резолюция, но висока криминална стойност го показват да търкаля три гранати в скута си, да шофира “Бентли”, докато държи тарикатски автоматичен пистолет. Ел Чапито пуска снимки на гаражите си, пълни с луксозни спортни коли, виждаме го да милва малки тигри и лъвове, да държи гепард на каишка върху капака на “Ролс-Ройс”.

В някои от постовете той показва как използва купища банкноти вместо маса. На други снимки се вижда частният му самолет, още оръжия, още тигри... Липсва само самия продукт на успеха на неговата фамилия и картел - кокаина.

Луксът е навсякъде из профила, документиращ този луд лайфстал, арогантността и присмиването пред закона са част от кодовете на честта за мексиканския картел “Синалоа”, който се смята за най-могъщата и опасна престъпна структура в света.

Синът на Ел Чапо е активен и в туитър, където по иносказателен начин “предрече” бягството на престъпния патриарх от мексиканския затвор така: “Обещавам ви, че скоро генералът ще се върне”, “Тези, които могат да чакат, се възнаграждават”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл