Два лъва и тигрица се спасяват в Южна Африка

Лъвовете Блеки и Жора - доскорошни циркови актьори, се стягат за заминаване. На 24 септември у нас ще пристигне едно от лицата на телевизия Animal Planet д-р Йохан Юбер, който е известен като „лекаря на големите котки“. Той ще подготви братята за превозване със самолет през Лондон за резервата Шамуори в Южна Африка.

8-годишните лъвове са родени в Разград, след което са поели пътя на циркови артисти. Блеки и Жора в момента радват посетителите на зоопарка в Стара Загора, където се грижат за тях от средата на юли. Специалните клетки за тяхното преместване вече са в България, чака се само разрешение за предвижване на специализирания транспорт от Стара Загора до Бургас. Оттам Блеки, Жора и д-р Йохан Юбер ще отлетят за Южна Африка.

Към Германия ще поеме и една тигрица, която се отглежда в село Антон. Тя също е дългогодишен цирков артист. Но у нас вече е забранено дивите животни да бъдат използвани от цирковите трупи.

По организацията на преместването на лъвовете и тигрицата работят една британска и три български екоорганизации. Министерството на околната среда и водите оказва пълно съдействие по осъществяване на операцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл