82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Жалбите пред КЗК са намалели двойно

Жалбите пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) са намалели двойно само за година, показват данните на ведомството.

Докато от януари до 4 септември 2014 г. пред антимонополистите са се оплакали 1361 фирми или граждани, през същия период на 2015 г. жалбите са едва 648. По-голяма част от тях са срещу обществени поръчки, а тези срещу конкуренцията се броят на пръсти.

Образуваните производства на антимонополистите през тази година са 528, от които 114 по защита на конкуренцията. През същия период на миналата година започнатите производства са били 992, но тези по конкуренция са едва 115. От всички 52 решения по нелоялна конкуренция 31 са със заключение, че няма нарушение, 23 се обжалват, а 3 са влезли в сила. Останалите са с друг статут.

Комисията е започнала и два секторни анализа през 2015 г. – на фармацевтичния пазар, свързан с продажбата на лекарства, съфинансирани или финансирани от здравната каса, и на пазара на горива.

Антимонополните решения на ведомството от началото на годината са 17 като в 11 случая не е открита злоупотреба с монопол. Само в 1 случай дружеството е санкционирано.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.