Лола ди Мола за бялото и... езика на тялото!

Снимка 1 - Аглика Виденова

Имаме новина - новият брой на BURDA е на пазара, а на корицата е нашето момиче Аглика Виденова.

Това, разбира се, е шега, но снимката наистина е достойна за страниците на модно списание. Младата юристка на старата партия притежава чар и моден усет в прекрасно съчетание с приятното излъчване на младостта.

Нежният червено-розов нюанс и секси модел на роклята перфектно хармонират със слънчевото русо в косата. Сандалите на босо и малката преметната през рамо чанта придават леко еротично и едновременно с това невинно излъчване. Красива усмивка и непринудено държание завършват тази свежа глътка мода в края на лятото.

Снимка 2 - Румяна Бъчварова

Дали ще бъде бяла и добра министър Бъчварова през този политически сезон - предстои да разберем.

Истината е, че костюм в подобен модел и нюанс е подходящ за дамите от деловите среди. Използваният интересен детайл като копчета, изпълняващи ролята на бижута, дискретно и ненатрапчиво придават женственост на иначе строгата класическа кройка на сакото. Небрежната прическа, която всъщност изисква прецизно оформяне от страна на коафьора, допълва мекотата в излъчването.

Снимка 3 - Министерско трио

Дамите, присъстващи на следващото фото, са като модерен и феминистичен прочит на известната шинтуистка препоръка "не виждай зло, не чувай зло, не говори зло", която в сегашния си вид следва да се тълкува като "не видях, не чух, не казах".

Фигурата на министър Ангелкова, обърнала глава към своите колеги, но със скръстени в заключващ жест ръце, е олицетворение на миниатюрата "не чух".

В края на активния туристически сезон не само родните курорти, а и ресорната министърка изглеждат леко опустошени. Сакото в слънчев нюанс не внася дори и минимално очакваната доза оптимизъм в имиджа на госпожата. Любителка на комбинации от многоцветен десен в едната част на тоалета и монохром в другия основен елемент, министърът и този път използва подобен тоалет. Сакото с едноредно закопчаване и приятна дължина на ръкавите е нежно разкрасено от срамежливо надничаща блуза в импресионистични шарки и нюанси. Прическа в подходяща дължина и форма допълва семплото излъчване.

И само пълната липса на бижута, заменени от многобройни червени конци, обхванали като защитна хватка нежната китка, загатват за напрежение у иначе сдържаната министър Ангелкова.

Експресивността на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, подкрепена от отворения жест на ръцете, но в отчетлив контраст с плътно стиснати устни ми позволяват да й прикача етикета "не казах".

Но аз ще си позволя да кажа, че сако в бяло с релефен десен не се съчетава добре с блуза в същия нюанс, още повече с излишно натруфена предна част. Дори добре оформеният като стил и цвят маникюр и отлично положеният грим не могат да тушират неуспешния избор.

Последният образ в този триптих принадлежи на още една дама от правителството - г-жа Десислава Танева. Министърът на земеделието определено е привърженик на polka dot десена или по нашенски - "на точки", който продължава да е актуален и този сезон с леко ретро звучене. Комбинирани по правилния начин в тоалета, те свалят години от възрастта и са били любим десен на много холивудски актриси. Още през далечната 1928 г. Уолт Дисни облича Мини Маус в червена рокля на точки.

Без да търсим прилика с анимационната героиня, отново обръщаме взор към министър Танева и нейния тоалет. Тъмносиньото в компанията на бели точици безспорно е приятно и донякъде успокояващо възприятията съчетание, подхождащо цветово и като стил на фигурата.

Неподходящият избор на бижута към тоалета е поредното доказателство за силата и значението на аксесоарите за цялостната визия. Еднакви като размер и цвят с основния десен на тоалета, точко-перлите са плъзнали по деколтето и ушите на симпатичната дама. Монотонност в детайлите и липса на креативност в избора на аксесоари закриват очите ми и признавам, искам да кажа - "не видях" на министър Танева.

Снимка 4 - Милена Дамянова

Председателката на просветната комисия отново в бяло оперение и настроение! Добре подбраната кройка на костюма и актуалната структура на плата са удачен избор за поддържаната фигура на дамата. Леко скъсената дължина на полата, подкрепена от много характерната поза на гъвкавата снага, буквално флиртуват с аудиторията. Липсата на адекватност в избора на обувки като цвят и фасон слагат край на положителните утвърждения. Само в униформите на военоморските сили съчетанието от бял цвят на костюма и черни обувки е нормално и добре прието. Съществуват толкова нюанси на нюд, пастелни или дори по-ярки цветове, които да завършат достойно една дамска визия. Добре оформената прическа на г-жа Дамянова не намира и най-слабо подкрепление от макияжа. Дори и красивата жена се нуждае от лек грим, с който да придаде собствен стил на излъчването си.

Снимка 5 - Меглена Кунева

Изборът на тоалет в различни, но допълващи се нюанси на синьото заслужава признание. Определян от имиджмейкърите като цвят на професионализма, това е изборът на деловите персони, които проявяват креативност и вдъхват доверие. Интересната кройка на горната част в индигов оттенък прекрасно подхожда на цветовете в косата и тена на г-жа Кунева. Красивите тюркоазени нюанси в полата внасят свежа и открояваща се нотка. Чанта в адекватен и допълващ цвят като аксесоар завършва и този път първокласния стил на вицепремиер Кунева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини