ДБГ събира до месец 108 000 подписа срещу парламента

Търсят подкрепа за антикорупционния закон на Кунева

Националният съвет на „Движение България на гражданите“ (ДБГ) стартира до няколко дни национална кампания в подкрепа на антикорупционната политика и на отхвърления с гласовете на 108 депутати в Народното събрание законопроект за борба с корупцията по високите етажи на властта. Новината бе съобщена в Пловдив от зам.-председателя на ДБГ Димитър Танев след края на двудневния партиен семинар "Местните избори - налагане на десните политически ценности в българското общество".

Лидерът на партията и вицепремиер Меглена Кунева се оказа „приятно изненадана от тази инициатива“ в подкрепа на отхвърления от парламента атникорупционен закон. „Тези, които гласуваха против, ми направиха услуга, защото на 3 декември ще внесем много по-силен законопроект", заяви тя. И допълни, че до известна степен разбира позицията на БСП като опозиция в НС, но не и тази на депутатите, гласували "въздържал се" при приемането на толкова важен закон. Това са АБВ и Патриотичният фронт. „РБ и ГЕРБ застават единни в гласуването на законопроекта за антикорупцията“, обяви Кунева. В разговор с председателя на парламента Цецка Цачева тя е „забелязала силната решимост на ГЕРБ по отношение приемането на закона, което е важно“.

„Този закон не е за всички, не е за обикновените хора”, отбеляза Кунева. Законът касае около 10 000 души в държавата, поясни тя и увери, че това няма да смути и тормози бизнеса у нас.

В Пловдив НС на ДБГ реши депутатите на ДБГ в групата на РБ да внесат законопроект за явно гласуване във Висшия съдебен съвет между първо и второ четене на промените в конституцията.

От ДБГ предлагат на Реформаторския блок 80 свои кандидати за кметове и районни кметове и се надяват да бъдат одобрени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини