Във Варна стотици репетираха за Гинес на плажна вечеря

Осем дълги бели платна за покривки бяха опънати на топлия пясък на Аспаруховия плаж във Варна. Върху тях бяха наредени свещи, погачи, кюфтета, скара, баници, варени яйца и погачи, бутилки безалкохолни, вино и бира. Над 500 варненци и гости на града се събраха около гигантската трапеза в навечерието на Съединението, за да направят “генерална репетиция” за Гинес. Рекордът, който гонят, е за “Най-дългата вечеря на плажа”.

Деца, младежи, хора в активна възраст и пенсионери окупираха по залез импровизираната трапеза, отрупана с донесени от дома всевъзможни ястия и напитки. За най-малките имаше забавления с клоуни и детска дискотека, а по-възрастните се веселиха край сцената на открито с поп парчета, руски и цигански романси, ориенталски танци и фламенко.

Организатори са сдружение "Живей активно". Според тях главната цел на проекта е да се възродят позабравените в ерата на интернет традиции за общуване на живо - без смартфони, таблети и лаптопи.

Те обещават, че най-дългата вечеря на плажа ще стане традиционна, а още следващото й издание в края на лято 2016 ще има шанса да се класира за книгата на рекордите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл