Георги Гергов: Пловдив да върне водещото си място

“Време е Пловдив да възвърне своето водещо място в индустриален и културен план. Аз всеотдайно ще работя за тази кауза - градът ни да заеме полагащата му се позиция в България и Европа”, декларира градският лидер на БСП и кандидат за кмет Георги Гергов в обръщение към пловдивчани.

Говорейки за Съединението на България, Гергов посочва, че “Пловдив и гражданите му загърбиха личните си интереси и великодушно отстъпиха правото на София да бъде българска столица в името на възрожденските идеали за единение на всички българи”. “Но Пловдив не се отказа от амбицията да е еталон и да задава стандартите в социално, културно и стопанско отношение и с бързи темпове се превърна от селище с търговско-занаятчийски профил в един от най-развитите индустриални градове на Балканите. Днес тези позиции са разколебани. Време е Пловдив да възвърне своето водещо място”, допълни Гергов.

Кметът Иван Тотев, който ще се бори за втори мандат, също отправи специално приветствие. “Пловдив е синоним на българското историческо битие и истински световен град. Няма страница от нашата нова история, в която опитът, поуките и най-вече самочувствието от Съединението да не присъстват. Днес посрещаме празника на Пловдив със заслужено самочувствие и висок дух. Горди от постигнатото и уверено работещи за бъдещето, защото Пловдив вече живее като Европейска столица на културата 2019”, заяви Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони