Близо 100 000 лв. са събрани за доизграждането на храма във ВТУ

Австралия приветства експериментален спасителен дрон В проекта са инвестирани стотици хиляди долари

През обектива на „Труд“: Как Борисов и Меркел отговарят на медиите (СНИМКИ)

Борисов отговаря на „Труд“: Лидерите от Западните Балкани трябва колкото се може по-бързо да покрият критериите за членство в ЕС

ЦСКА бие с голове на новите

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Меркел отговаря на „Труд“: Подкрепяме България за Шенген, но не мога да кажа точна дата за присъединяване Възлагаме големи надежди на българското председателство, каза германският канцлер

Ердоган обяви началото на турската военна операция в сирийския град Африн

Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Георги Гергов: Пловдив да върне водещото си място

“Време е Пловдив да възвърне своето водещо място в индустриален и културен план. Аз всеотдайно ще работя за тази кауза – градът ни да заеме полагащата му се позиция в България и Европа”, декларира градският лидер на БСП и кандидат за кмет Георги Гергов в обръщение към пловдивчани.

Говорейки за Съединението на България, Гергов посочва, че “Пловдив и гражданите му загърбиха личните си интереси и великодушно отстъпиха правото на София да бъде българска столица в името на възрожденските идеали за единение на всички българи”. “Но Пловдив не се отказа от амбицията да е еталон и да задава стандартите в социално, културно и стопанско отношение и с бързи темпове се превърна от селище с търговско-занаятчийски профил в един от най-развитите индустриални градове на Балканите. Днес тези позиции са разколебани. Време е Пловдив да възвърне своето водещо място”, допълни Гергов.

Кметът Иван Тотев, който ще се бори за втори мандат, също отправи специално приветствие. “Пловдив е синоним на българското историческо битие и истински световен град. Няма страница от нашата нова история, в която опитът, поуките и най-вече самочувствието от Съединението да не присъстват. Днес посрещаме празника на Пловдив със заслужено самочувствие и висок дух. Горди от постигнатото и уверено работещи за бъдещето, защото Пловдив вече живее като Европейска столица на културата 2019”, заяви Тотев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.