На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Георги Гергов: Пловдив да върне водещото си място

“Време е Пловдив да възвърне своето водещо място в индустриален и културен план. Аз всеотдайно ще работя за тази кауза – градът ни да заеме полагащата му се позиция в България и Европа”, декларира градският лидер на БСП и кандидат за кмет Георги Гергов в обръщение към пловдивчани.

Говорейки за Съединението на България, Гергов посочва, че “Пловдив и гражданите му загърбиха личните си интереси и великодушно отстъпиха правото на София да бъде българска столица в името на възрожденските идеали за единение на всички българи”. “Но Пловдив не се отказа от амбицията да е еталон и да задава стандартите в социално, културно и стопанско отношение и с бързи темпове се превърна от селище с търговско-занаятчийски профил в един от най-развитите индустриални градове на Балканите. Днес тези позиции са разколебани. Време е Пловдив да възвърне своето водещо място”, допълни Гергов.

Кметът Иван Тотев, който ще се бори за втори мандат, също отправи специално приветствие. “Пловдив е синоним на българското историческо битие и истински световен град. Няма страница от нашата нова история, в която опитът, поуките и най-вече самочувствието от Съединението да не присъстват. Днес посрещаме празника на Пловдив със заслужено самочувствие и висок дух. Горди от постигнатото и уверено работещи за бъдещето, защото Пловдив вече живее като Европейска столица на културата 2019”, заяви Тотев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.