„Паяци” подминават личните коли на ченгета (обзор)

Нарушенията са в “зелената зона” до СДВР

Знакът е оставена на видно място фуражка, пагон или стоппалка

Полицаи от СДВР паркират личните си автомобили в “зелена зона” и не плащат. Служители на Центъра за градска мобилност не им слагат скоби, нито ги вдигат с “паяци”, за да ги откарат на наказателен паркинг. Лепят им само бележки по стъклата, че дължат такса. Клип с такова съдържание пусна предаването “Господари на ефира”.

Любителският запис е правен от двама младежи в улиците около сградата на столичната полиция на площад “Възраждане”. От датата на бележките става ясно, че видеото е от 20 август т.г., четвъртък. Колите са от различни марки и модели, а общото между тях е, че на видно място в купетата им са оставени полицейски шапки, пагони, стоппалка или картончета с пропуски от КАТ.

Общинска полицайка, придружаваща един от “паяците”, отказа да обясни защо тези автомобили не се закопчават или вдигат като всички останали.

Според наредба на общината паркирането в “зелена зона” струва 1 лв. на час и трябва да се плати с SMS. Правилото важи само за работни дни. Столичани масово се оплакват, че оковават колите им със скоби или ги вдигат с “паяк”, когато карат децата си на училище и паркират за 2-3 минути, без да платят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини