Бизнесмен - мишена в Ботевград: Втора бомба за шеф на куриерска фирма (обзор)

Васил Василев-Петела напуснал клона на “Еконт”, но атентатите не спират

Нова бомба избухна вчера пред дома на Васил Василев, по прякор Петела, бивш търговски представител на курирерска фирма “Еконт” в Ботевград. Само преди седмица - на 29 август, на перваза на прозореца на същия апартамент в ботевградския квартал “Васил Левски” бе задействана друга самоделка с подобна мощност. И при двата атентата експлозиите са били за сплашване на Петела, затова и пострадали няма. Щетите са само от счупени стъкла.

За оглед вчера отново пристигнала група антитерористи от София. По непотвърдени данни на блока имало монтирани камери, но точно този прозорец попадал извън обсега им. Още от юни т.г. Василев и клона на “Еконт” в Ботевград бяха превърнати в мишени на палежи и бомби. Опожарени бяха микробус и два служебни автомобила, магазин за спално бельо, в който близка на Василев работела като продавачка. Атакуван с взрив бе и фирменият офис. Полицията и досега не успява да разкрие душманите на бизнесмена. Той пък нае охранителна фирма да пази семейното и фирменото имущество и обяви пред местните медии, че напуска куриерския бизнес и се изселва от Ботевград заедно със семейството си.

В града се говори, че Петела е влязъл в остър сблъсък с групировка от мутри, която настоявала да им плаща по няколко хиляди лева на месец “такса спокойствие”. В противен случай го заплашвали с пожари и взривове. Самият Василев обаче твърдял, че няма представа от кого е нарочен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право