Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане България да има система за проверяване на кръвта, каза сестрата на премиера Борисов

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Лео Кадели: Приятели, помагайте

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Ликвидирани са нападателите на хотела в Кабул Акцията продължи 12 часа

Статуята на свободата затвори за посетители

Ципрас смята да остане на власт още 8 години

Бившият гръцки премиер Алексис Ципрас представи нова предизборна програма на коалицията на радикалната левица СИРИЗА. Програмната декларацията Ципрас направи в Солун в неделя на в Солун, където преди година също представи партийната програма на СИРИЗА, съобщава ТАСС.

„Програмата включва десет ключови пункта и е насочена към създаване на социални и икономически условия за излизане от политиката на строги икономии и намаляване на кредитите, постоянно подобряване на договора с кредиторите“, каза Ципрас, цитиран от БГНЕС. По-специално програмата предвижда мерки за възстановяване на ликвидността и модернизация на институционалната рамка за инвестиции за укрепване и преориентиране на селскостопанския сектор, реализиране на проекта за развитие на социалната икономика. Ципрас съобщи, че рекапитализацията на банковата система, включително малки и кооперативните банки, ще бъде завършена до началото на 2016 година. Предвижда се създаване на нова банка за развитие, използването на новата инвестиционна програма на Юнкер, кредитирането за сметка на споразумението с ЕБВР, ново партньорство с Европейската инвестиционна банка. Освен това СИРИЗА обещава нови програми за стратегическо развитие, които да финансират приоритетни проекти.

Ципрас обеща засилване на социалната държава, което, според него, е вторият стълб от програмата на СИРИЗА. Партията има намерение да се справи с хуманитарната криза, да води активна политика за намаляване на безработицата, да защитава и укрепва системата на здравеопазването и социалното осигуряване, да подкрепи демократичните реформи в образователната система.

Ципрас обеща създаване на нови работни места. „Нашата задача – да се създаде план за спешни действия за устройване на 300 хиляди безработни в продължение на две години – по същество започна да се изпълнява“, каза Ципрас.

Сред най-важните задачи на партията Ципрас посочи борбата с корупцията. „Тази борба бе в програмата на СИРИЗА през януари 2015 г. и както преди е един от ключовите й елементи, които отличават СИРИЗА от старата политическа система“, каза Ципрас.

Той заяви, че възнамерява да затегне санкциите за укриване на доходи. „Санкциите трябва да стигат до пълна конфискация на недекларирания доход и имущество, за които няма доказано право на собственост“, каза Ципрас.

На 20 август Ципрас обяви оставката си, след като част от депутатите от СИРИЗА отказаха да подкрепят политиката на правителството, която противоречи на предизборните заявления. Самият Ципрас в интервю в неделя заяви, че „не е намерил нито един гражданин“, който би го обвинил в неспазване на предизборните обещания.

Ципрас заяви в Солун, че възнамерява да остане на власт още осем години.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.