Цветанов: В смесените райони трудно се прави политика

"В смесените райони и в тези, в които живеят хора с нисък социален статус, трудно се прави политика – там популизмът е силно изразен". Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на конференция под надслов „Бъдещето на политическите партии“, предаде „Фокус“.

"В България има райони, където има хора с нисък социален статус, смесени райони и районни с ромско население, където трудно се прави политика. В тези райони популизмът и търсенето на сблъсък е много силно изразено", заяви Цветанов. По думите му е много е важно всяка една партия да бъде национално отговорна.

Цветанов посочи, че присъствието на партиите трябва да се измерва с реалните резултати, които постига, както и по начина, по който е формирана тя. Той каза още, че в последните 10 години сме били свидетели на партии, които са се появявали преди изборите със сериозно присъствие в медийното пространство, силно финансиране и популизъм и допълни, че немалка част от избирателите не само в Европа, но и в България са се поддали на подобни формации.

Това, което трябва да направим в България е да не допуснем явлението СИРИЗА и ПОДЕМОС, заяви Цветанов.

Според него популизмът е дал възможност да се развият тези партии, както в лявото политическо поле, така и в дясното. Цветанов обясни, че в Гърция са давани обещания, но когато е дошло времето за тяхното изпълнение, е станало ясно, че не може да се избяга от правилата на демокрацията. Зам.-председателят на ПП ГЕРБ поясни, че в Европа младежката безработица е заплаха за много държави.

„Има държави, където над 50-60% има трудова безработица“, каза той. По думите му трябва да се преодолее популизмът с реална работа на терен. „Партията носи своята политическа отговорност за следващите избори“, посочи той и допълни, че на прага на местните избори политическите партии в своите изказвания залагат на популизма.

„Малките партии, които залагат на популизма могат да обещават всичко, но да не свършат нищо. Точно за това разликата между ГЕРБ и другите партии, които се водят за системни е, че даваме обещания, които можем да изпълним“, заяви Цветанов. Той припомни, че преди 10 години решенията в София, са взимани от хора, които са имали икономически интереси.

„Когато държавата дава субсидия тя я дава за реален политически живот. ГЕРБ взима решението да участва самостоятелно на изборите, защото знаем, че когато заставаме зад кмет той ще носи отговорност пред обществото и когато той направи грешка, ние ще излезем и ще се извиним на обществото“, посочи Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини