Семейство катастрофира заради дупки по път в Русе

Възрастно семейство се заби в дърво с лекия си автомобил "Фолксваген Джета" заради осеян път с дупки край месопреработвателно предприятие след Дунав мост, съобщиха от полицията. Шосето било залято с локви и 51-годишната шофьорка Н.Н. хлътнала в кратерите. В един от тях колата се завъртяла и жената изтървала волана.

Тя е с контузена лява ръка, а 57-годишният й спътник се отървал само с натъртен врат. След огледа Пътна полиция посочила като причина за инцидента "повреди по пътното платно".

Скрита дупка под локва на бул. "Тутракан" в Русе излезе на общината преди години колкото 13-годишна "Форд Фиеста". Собственичката му я осъди да й плати 2370,97 лв. за пораженията от инцидента. Водачката връхлетяла в залетия участък, без да подозира за опасността. Едно от колелата уцелило дупката и фиестата пропаднала толкова силно, че въздушните й възглавници се отворили.

Оцелялата шофьорка веднага алармирала пътна полиция и с констативния протокол завела дело срещу общината в съда. За катаджиите катастрофата с материални щети е причинена от "нарушеното асфалтово покритие". Според съдебните мотиви общината е длъжна да поддържа булеварда и да осигури безопасно движение, а не да бездейства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони