Canon отново спонсорира Празници на изкуствата „Аполония”

„Канон”, световен лидер в решенията за обработка на изображение отново спонсорира Празници на изкуствата „Аполония”. Наред с представянето на едни от най-добрите концерти, спектакли, филми, книги и художествени изложби, на фестивала бе представено и фотографското изкуство, с две фото изложби реализирани с подкрепата на „Канон“.

„Посланници на Canon – селекция от 22 творби на едни от най-големите творци в областта на фотографията в света, която привлече вниманието на многобройната публика на фестивала и „Снимка на годината – България 2014”-представителната селекция от изложбата на едноименния конкурс, организиран от „Канон България” и подкрепян от Националната художествена галерия. Наред с утвърдените български професионалисти, много млади фотографи, получиха възможност за изява на събитие от високо професионално ниво. Техните творби бяха експонирани във фоайето на Читалище „Отец Паисий”.

„Канон България” подпомага Празниците на изкуствата вече 16 години, като от 2000 г. е генерален спонсор на фестивала. „Аполония” е един от едва двата културни проекта в Европа, които „Канон” подрепя в продължение на толкова дълъг период от време. Другият е Лондонския симфоничен оркестър. Изборът на „Аполония” е продиктуван от това, че чрез фестивала, „Канон” може да покаже съпричастност към възможно най-голям брой изкуства, изпълнители и зрители. „Канон” вярва, че изкуството е едно от несходствата, отличаващи човека и е благодарен, че има възможност да допринесе то да бъде съхранено във всеки от нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл