Чревна инфекция уби старица в Лясковско

70-годишна жена от Община Лясковец е починала преди броени дни от бактериална стомашно-чревна инфекция.Двама души от великотърновска област пък са се заразили с лаймска болест, а други двама са прекарали марсилска треска. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Велико Търново.

Санитарните органи информират, че общо 133 случая на остри заразни заболявания са регистрирани през август в региона. Най-висок е относителният дял на ентероколитите - 64,66% . Въздушно-капковите инфекции са 14, срещу 23 през юли. Чревните инфекции обаче са 107, като най-висок е бил делът на заболелите на възраст от 1 до 4 години.

"През август са извършени 114 проверки по противоепидемичния режим в обектите, подлежащи на контрол. За констатирани пропуски в противоепидемичната дейност са издадени 4 предписания", информират от РЗИ.

Във връзка с мерките за ограничаване на пасивното тютюнопушене са извършени 120 проверки в контролираните обекти. В кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН пък са консултирани и изследвани общо 132 лица. От тях 61 мъже и 71 жени, на възраст от 17 до 65 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони