20-годишна дама от Габрово организира изнудване и отвличане на ухажор от Германия

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови казанлъшкият районен съд на мъж и жена от Габрово, изнудвали германец за пари. Друг техен помагач остава задържан за 72 часа.

На 2 септември 20-годишната Асения Ц., 21-годишният Богдан И. и 24-годишният Калоян. Х. опитали със заплахи да принудят 52-годишния гражданин на Германия А.С. да им даде 15 хиляди евро. На път към банков клон в Казанлък чужденецът обаче избягал и потърсил помощ в бензиностанция в източния край на града. Жената го настигнала в салона и започнала да го налага с чантата си, персонала на бензиностаницята се намесил и тя побързала да избяга, като с двамата си помагачи се качили във "Фолксваген голф 6", собственост на изнудвания германец и отпрашили.

Групата изнудвачи е задържана в Габрово на 4 септември, информираха от районна прокуратура в Казанлък. Лекият автомобил е намерен в местност, близо до връх Бузлуджа. Едната регистрационна табела е открита, изхвърлени в напоителен канал в землището на казанлъшкото село Черганово, а документите на немския гражданин са открити в близост до паркинг в подножието на Бузлуджа.

52-годишния чужденец се запознал с фаталната Асения, докато работела в Германия. Тя обаче се прибрала в родния град Габрово, но продължили да общуват по интернет. На 22 август А.С. дошъл да се види с 20-годишната жена, отседнал в Габрово, а на 1 сепетември качил нея с приятелите й Калоян и Богдан и ги откарал на морето. На следващия ден на връщане от плажа той се доверил на Асения и й дал да кара "Фолксвагена". Неочаквано тя отбила на пътя към връх Бузлуджа, на паркинг там спряла колата и заедно с приятелите си заплашила германеца с нож, че ще го убият ако не им даде 15 хиляди евро. От страх чужденецът се съгласил да даде парите, но трябвало да отидат до банков клон, за да ги изтегли. Отправили се към Казанлък, но при влизане от източния край на града на бензиностанция той изскочил от колата и потърсил помощ от персонала. Веднага бил подаден и сигнал на тел. 112. Изнудвачите избягали, но били издирени два дни по-късно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право