Утре ще има слаби превалявания, температурите до 26 градуса

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца. През следващото денонощие ще има променлива облачност, намаляваща през нощта до ясно, а през деня до слънчево. По-често значителна ще е в южните райони от страната, където е възможно през деня и слабо да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от запад, в източните райони от северозапад. Температурите ще се понижат още малко и максималните ще са между 21° и 26°.Това съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитиран от Фокус.

По Черноморието ще е с променлива облачност, по южното крайбрежие по-късно през деня е възможно слабо да превали. Вятърът през по-голямата част на деня ще е от северозапад - до умерен, като към края на деня ще отслабне. Максималните температури ще са 23°-24°, а температурата на морската вода с 1-2° по-висока. Вълнението ще е 1-2 бала.

И в планините ще е с променлива облачност, по-значителна в Рило-Родопската област, където около и след обяд на отделни места слабо и краткотрайно ще превали. Вятърът по билата ще е умерен от северозапад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 15°, на 2000 м около 8°.

В сряда повече слънце ще има сутринта. Около и след обяд ще започне увеличение на облачността, средна и висока, без валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен. Максималните температури ще са между 23° и 28°. В четвъртък над Западна и Централна България ще бъде облачно, от югозапад ще завали дъжд. В източните райони ще има разкъсана облачност, все още без валежи. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В петък валежите ще обхванат цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето