Две деца загинаха при катастрофа край Сливен - вижте какво остана от колата

Две деца загинаха при тежка катастрофа на главния път от Сливен за Ямбол, преди разклона за сливенското с.Камен - съобщиха от ОД на МВР-Сливен.

Те са пътували заедно с двама приятели, също момче и момиче от Ямбол, в лек автомобил "Пежо 307". Зад волана е седял 19-годишен младеж. По неясни засега причини той изгубил контрол над волана. Автомобилът се преобърнал в канавката извън платното.

Жертвите са седели на задната седалка. Смъртта е застигнала на място момичето. Момчето е прието в областната болница в Сливен в критично състояние. То било със съчетана травма на главата, гърдите и корема - съобщи зам.-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов.

"Пациентът веднага е приет в реанимация, поставен е на командно дишане, но след около 15 минути е починал от несъвместимата с живота травма" - заяви д-р Хрисантов. Шофьорът и 16-годишната му спътничка, която е седяла на предната дясна седалка, са с леки наранявания, без опасност за живота, изпаднали са в огромен шок. Взетата от водача проба за алкохол е отрицателна. Чакат се резултати от изследването за употреба на наркотици.

По неофициална информация, четиримата приятели от Ямбол са отишли с колата в Сливен, за да се разходят и да пият кафе. Тежката катастрофа е станала навръщане, по тъмно. Водачът взел шофьорската си книжка само преди 5 месеца. Автомобилът бил собственост на 20-годишната му сестра. Пътят е с отличен асфалт. В района има предупредителен знак "Опасен завой", както и знак за ограничение на скоростта до 60 км/час. Резултатите от назначената автотехническа експертиза ще покажат какви са причините за трагедията.

Очевидци на ужасяващата катастрофа няма. Двамата оцелели все още не са разпитвани заради тежкото им психично и емоционално състояние. Разследването продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини