Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Условна присъда за пиян шофьор, убил двама при катастрофа

Варненският окръжен съд постанови присъда „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, отложена с 5-годишен изпитателен срок, спрямо 43-годишния Нерзин Кямилов. ВОС постанови пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от две години.

Кямилов е лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Нерзин Кямилов от село Партизани, община Дългопол, Варненска област бе признат за виновен за това, че на 31.08.2014 г. в с. Медовец, община Дългопол, Варненска област, шофирайки в пияно състояние, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лице. Катастрофата, взела две жертви, била по време на сватба на 31.08.2014 г. в с. Медовец.

Младоженката била от с. Лопушна, а младоженецът от с. Медовец, затова и в двете села близките им организирали празненства. Кямилов пътувал за сватбеното тържество заедно с приятелите си М. Ахмед и Х. Хасанов, като той шофирал.

Според експертизата, представена в съда, автомобилът се е движил със скорост около 92,9 км/ч, в средната част на пътя. Когато навлязъл в първия десен завой, Кямилов видял, че в лентата за насрещно движение се движи мотоциклет, на който се возят двама души – Н. Юмеров и А. Юмерова. Според показанията на подсъдимия, моторът криволичил по пътя, а водачът и спътничката му били без каски.

В хода на съдебното следствие стана ясно, че водачът на мотора е притежавал превозното средство от 2-3 години, но нямал шофьорска книжка. За да избегне катастрофа, Кямилов предприел спиране, преминавайки плавно надясно по пътя.

Експертизата установи, че водачът на мотоциклета също предприел действия, за да избегне удара, но и той е карал с превишена скорост. Според експертизата, представена в съда, движението му било със скорост от 78,5 км/ч, при разрешена 50 км/ч.

След сблъсъка, Н. Юмеров и А. Юмерова паднали вляво от пътното платно спрямо посоката на движение на лекия автомобил. И двамата починали на място. Водачът на мотоциклета имал 0,4 промила алкохол в кръвта, а А. Юмерова – 1,4 промила. 0,7 промила алкохол е установена в кръвта на подсъдимия Нерзин Кямилов.

Според заключението на вещото лице при движение на двете превозни средства с разрешената скорост за движение в населено място до 50 км/ч е имало техническа възможност да бъде избегната катастрофата. В края на днешното заседание Варненският окръжен съд потвърди определената мярка за неотклонение „гаранция” от 500 лева спрямо Нерзин Кямилов. Постановената присъда може да се оспорва или обжалва пред Апелативния съд Варна в 15-дневен срок.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете