Избирателна комисия пътува 100 километра всеки ден

8 от 11 членове на общинската избирателна комисия в Трекляно пътуват всеки ден от Кюстендил, като поемат сами разходите за транспорт, коментираха от администрацията. Разстоянието в едната посока е 50 километра, автобусите вървят нарядко и затова се ползва кола.

"Тия хора ще си харчат заплатата за бензин", подхвърлят местните. Шеф на комисията е младата юристка Диана Джоглева, дъщеря на бившия шеф на областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев, издигната от ГЕРБ, зам.-председател пък е адвокат Симеонка Манова /БСП/, дългогодишен съветник в Кюстендил. За секретар е назначен също адвокат - Красимир Тамакярски, предложен от Реформаторския блок. Вероятно ще пътуват с една кола, въпреки политическите си различия.

В Трекляно избирателите по списък са 1 135, от които по постоянен адрес - 550, останалите са дописани. Ще се гласува в 9 секции, кмет ще се избира само в общинския център Трекляно. Така, че избирателната комосия няма да има кой-знае колко напрегната работа - макар, че конкуренцията между отделните партии и кандидати за 11 места в минипарламента е направо жестока, коментират местни избиратели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини