Убиецът на Сесил се връща на работа - не знаел, че стреля по специален лъв

Зъболекарят, който уби лъва Сесил в парка Хванге в Зимбабве, се връща на работа от вторник в кабинета си в Минесота, съобщи АФП.

След седмици мълчание за ролята си в международния скандал, предизвикан от смъртта на лъва Сесил, Уолтър Палмър каза пред в. "Минеаполис Стар трибюн", че е ловувал съвсем законно и не е знаел, че убива специален лъв. Той разказа също, че случаят е бил болезнен за съпругата и дъщеря му, които са получили заплахи в социалните мрежи.

Той отказа да отговори дали би приел да се върне в Зимбабве, ако това бъде поискано официално. Адвокат, който присъства на интервюто, допълни, че не е имало никакво официално обвинение, което да каже, че клиентът му е направил нещо лошо. Зъболекарят отрече също да е платил 50 000 долара за лова, но не каза каква точно сума е дал.

Сесил, който беше на 13 години, беше доминиращият мъжкар в парка Хванге, като се отличаваше с черната си грива. Той беше много популярен както сред зимбабвийците, така и сред туристите. Учени от Оксфордския университет му бяха поставили електронен нашийник в рамките на изследване за дълголетието на лъвовете.

Организаторът на сафарито Тео Бронкхорст беше обвинен, че не е предотвратил незаконен лов. Той очаква процеса си, който ще е на 28 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят