Повторение на световен финал при старта на нашите борци

Явор Янакиев (75 кг) стартира българското участие на шампионата в "Орлиънс Арена" с повторение на сблъсък от световен финал. В Баку 2007 българинът разби в битката за златото Марк Мадсен (Дания) в две части - 3:0 и 3:0 по старите правила. Година по-късно нашият ас стана и трети на олимпиадата в Пекин, но впоследствие записа 3 поражения в големи първенства от коравия като айсберг скандинавец. В потока на Янакиев за скрит фаворит се смяташе Бисек (САЩ).

През изминалата нощ Елис Гури (98 кг) и Костантин Стас (66 кг) също се завъртяха в рулетката на първенството, в което според заявките участниците ще са около 1200 от 100 страни. Над 400 са акредитираните журналисти в "Орлиънс Арена" с капацитет от 9 500 места.

Гури срещна Гражвицки (Полша) също като ас на домакините - Уйлямс дебнеше световния ни първенец от Истанбул 2011. При 66-килограмовите Константин Стас имаше за първи съперник Морбитцер (Чехия), като в неговата част на схемата респектираха световния шампион Стефанек (Сърбия) и Мартинес (Куба).

Четата на старши треньора Армен Назарян изглеждаше добре наелектризирана преди стара. "Надяваме се да имаме ток" - с усмивка довери лидерът на тима - световният и еврошампион Иво Ангелов (59 кг). Отборите са настанени и твърдят, че са в хотел "Орлиънс", който почти не напускат заради 40-градусовата жега. От него стигат до залата, минавайки през огромното казино. За първи път обаче хиляди ще потърсят късмета си не в огромната игрална зала, а на малкия, но наподобяващ жарава тепих.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт