Свидетелят заснел клипа, в който полицаи ритат крадец: Подиграваха му се 10 минути, дори го снимаха с телефоните си

Униформените не го пипали, защото ги плашел, че е болен от СПИН и хепатит

Нов клип с полицейско насилие над безпомощен човек излъчи Нова телевизия. Автор на видеото е зрител, който твърди, че е заснел кадите в неделя сутринта, близо до Трето РУП в София.

На записа се виждат четирима полицаи, между които трима мъже и една жена, които са наобиколили човек, седнал на тротоара. Униформената носи руло тоалетна хартия от патрулната кола и ченгетата карат мъжа да си я увие около главата. От време на време полицаите го подритват и го подканват да стане и да си събере инструменти в чувал. След това мъжът е качен в патрулната кола.

Зрителят твърди, че полицаите са се подигравали около десетина минути с човека и дори са го снимали с телефоните си. Авторът на клипа твърди, че е видял и спринцовки около видимо неадекватния мъж.

От СДВР съобщиха, че полицаите са установени и разпитани и към момента по случая тече проверка. Според БНР униформените се оправдали, че не смеели да докоснат с ръце мъжа, защото ги заплашвал, че е болен от СПИН и хепатит. Задържаният бил 35-годишен бездомник без документи, наркоман и рецидивист с 10 регистрации за разбиване на мазета. Носел и инструментите за взлом. Той останал в ареста за 24 часа, след което е бил пуснат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право