Георги Икономов: Името Банско е разпознаваемо в Бурса и е предпочитана туристическа дестинация

Ферари има два рождени дни Ако беше жив, Енцо щеше да навърши 120 г.

Цветан Цветанов: Жаблянов се държа все едно е номиниран за председател на БСП

Корнелия Нинова: Искането за оставка на Валери Жаблянов е противоконституцонно

110 депутати решиха оставката на Валери Жаблянов

Съдът отложи първото заседание по делото срещу Владо Плацентата

Арестуваха двама, ограбили казино и бензиностанция с пластмасов пистолет

Владимир Тошев: Ако изказването на Жаблянов не е комунистическа тирада и той не е дървена комунистическа глава, аз се извинявам

Пътни полицаи засякоха трима, обявени за издирване Единият е търсен от ГДБОП

Тежко е състоянието на момчето, паднало от прозорец в социален комплекс

Курсант Деница Иванова от НВУ е носител на наградата „Трети март” Отличието е левовата равностойност на 3000 евро

Оперетата “Графиня Марица” отново на търновска сцена Представят постановката с нови попълнения сред солистите

Валери Жаблянов: Мотивите за исканата оставка са образец за политически произвол и фактологическо слабоумие

Доналд Тръмп с мярка срещу модифицираните пушки

ГЕРБ посочи 3 аргумента за оставката на Жаблянов

Павлова: До 1000 сгради средно за година се премахват поради това, че са незаконни

До 1000 сгради средно годишно се премахват поради това,че са незаконни. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в предаването „Още от деня” по БНТ.

„ Средно годишно сградите, които се премахват поради това,че са незаконни са над 800 и достигат 1000. Това не е малко. Измежду тях около 10 % са в ромските махали, където не винаги говорим за сгради, а по-скоро за постройки. Нямаме някакво диференцирано или тенденциозно отношение – трябва да се спазва законът”, заяви министърът .Ние нямаме толкова лоши закони, колкото понякога се опитваме да се убеждаваме. Въпросът е в спазването им, във волята законите да се прилагат с тяхната строгост и да се прилагат равно за всички. Такъв е случаят в Гърмен и във всяко едно населено място и община за сграда, построена незаконно, коментира Лиляна Павлова.

„Нашият Закон за устройство на територията такъв, какъвто е повече от 15 години, е категоричен – незаконното строителство не може да бъде узаконено и трябва да бъде премахнато. До преди влизането на този закон през 2001 г. е имало възможности и е дадена и по-късно възможност за онези сгради, които са строени до тогава, но от тогава до ден днешен законът е ясен”, обясни Павлова.

Министърът посочи, че действията по събарянето на незаконни постройки ще и дори с наближаването на изборите.

Когато беше пиковият момент на летните отпуски, ние преустановихме ремонтите по магистралите, а сега ги възобновяваме. На 1 септември започнахме ремонтите на АМ „Хемус”, в участъка Шумен-Варна, а от днес ги възобновихме на АМ „Тракия” в участъка от София до Пловдив, каза още Павлова.

„Няма как да отлагаме, защото строителният сезон е летният. Август го пропуснахме, за да не натоварваме трафика. Благодаря на всички, които проявиха разбиране, когато бяха активните ремонти, но предупреждавам, че в момента започваме на ново”, посочи министър Павлова. По думите ѝ, ремонтът на АМ „Тракия” ще стартира от виадукта на 67-ми километър, за който е предвидено да бъде довършен до края на октомври. „В момента са започнати 3 участъка: на 77-ми километър, на 90-ти километър и един участък от 70-ти до 80-ти километър. Това са участъци, в които трафикът ще бъде усложнен, заради ремонтите”, коментира още Павлова. Тя увери водачите на автомобили, че отсечките в ремонт няма да предизвикват тапи или задръствания, въпреки, че движението по тях ще бъде забавено. „Апелирам към търпение. Нека всеки да предвиди малко по-дълго време за пътуване, във връзка с предстоящите 4 почивни дни. Не очакваме ремонтите да предизвикат задръствания”, категорична бе министър Лиляна Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете