Мазохист се бол с игли и се клал с нож и ножици

Районната прокуратура в Горна Оряховица е прекратила разследване за смъртта на 53-годишен самотник от Лясковец, който се е самоубил по особено мъчителен начин. С постановление от преди броени дни, държавното обвинение е прекратило досъдебното производство по случая след като се доказало, че Васил Качамаков не е бил склонен от друго лице да посегне на живота си.

Установено е обаче, че мазохистът се е самоубил като е използвал две медицински игли, нож и две ножици. Кървавата драма се разиграла на 14 април тази година в дома му. Съседи го открили проснат в локва кръв на земята в една от стаите. Оказало се, че Качамаков е издъхнал от кръвозагуба заради собственоръчно нанесени прободно-порезни рани по шията и забити игли в слабините. Качамаков се е мушкал с ножа и две ножици в шията и е прерязал сънната си артерия. Освен това забол иглите в дясната си бедрена артерия, а дрехите му били пропити с кръв.

Експертизите са доказали, че когато се е самонаранявал, Качамаков е бил напълно трезвен. Той бил странна личност. Не общувал с други хора, рядко излизал от дома си, не ползвал ток и вода, не си купувал храна от магазин и се хранел с продукти, които отглеждал в градината си. Нямал приятели, нито деца, както и връзка с жена. Видимо бил измършавял и живеел в неописуема мизерия.

Според заключението на комплексна психолого-психиатрична експертиза, приживе Качамаков страдал от личностово разстройство с преобладаващи черти на параноидно и тревожно личностово разстройство. Изпадал в депресивни състояния обладан от чувство за безперспективност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони