Най-малко 11 цивилни са били убити при турски удари в Сирия

Пучдемон се закани да формира ново правителство

Момчета на 13 и 14 г. пребиха до смърт клошар

Владислав Горанов ще председателства заседанието на ЕКОФИН в Брюксел утре

Грантаджии, зелени и протестъри с апетити към държавни пари

Теменужка Петкова: Всички енергийни дружества приключват 2017 г. на печалба

Грипна епидемия в Трявна, Дряново и Димитровград от утре

Румен Радев проведе среща с Андрей Бабиш

Задържаха още един от осъдените за грабежа в дома на семейство Анчови

Грипът настъпва и към област Монтана

Фернандо Каранга: Оставам до лятото

Софийският университет и BASF ще подпишат споразумение за сътрудничество

Пистатели и общественици подкрепиха Емил Кошлуков

Девет автора се конкурират в конкурса „Христо Фотев“

12,2 млн. евро за проекти в пограничния район между България и Сърбия

ЦРУ ни брои едно към гьотере

Американците смятат населението на България „на око”

С тайнствена и вероятно доста недостоверна методика Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ измерва населението на България, показват данни от издаваната от него в интернет Световната книга на фактите (World Factbook).

Само няколко месеца, след като в справката за България ЦРУ твърдеше, че тук живеят 6 924 716 души, на 1 септември разузнавателната централа поправи числото на 7186 893, като уточнява, че данните са към юли 2015 г. и са приблизителни. Разликата е от близо 262 000 души.

Данните на американската агенция се разминават с последната официална справка на българския Национален статистически институт. Според НСИ към 31 декември 2013 г. населението на България е било 7 245 677 души. Според последното официално преброяване на населението, проведено през 2011 г., у нас са регистрирани 7 364 570 души.

Изследователите на ЦРУ уточняват, че имат собствена методика за преценка на демографските данни и затова има разлики. Те отчитат особености на съответната държава – при преброяване може да бъде изпуснато част от населението или ражданията и умиранията да не се отразяват коректно. Повече информация за методиката им няма.

България е в дъното и класацията на ЦРУ по ниво на раждаемост на 1000 души от населението. С резултат от 8, 92 на 1000 жители сме на 210-о място от 224 държави. След нас са Италия, Гърция, Австрия, Словения, Германия, Япония и Монако.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.