Туристка издъхна в хижа в Рила, свлякла се на пода, докато си мие зъбите

Туристка издъхна на хижа „Пионерска“ в Рила планина. 47-годишната Галя Г. от Враца се свлякла на пода, докато миела зъбите си. Веднага е извикан екип на Спешен център - Сапарева баня да окаже медицинска помощ на туристката. Брат й и останалите от групата се опитали да я свестят, като я поливали с вода, но жената не давала признаци на живот. Гостите на хижата са потресени от трагедията.

Медицинският екип пристигнал с линейка на хижата, но само констатирал смъртта на туристката. Според лекарите най-вероятно 47-г. Галя Г. е получила тежък инфаркт и е починала на място. Близките й са отказали аутопсия.

Галя пристигнала в хижата заедно със свои близки за няколкодневна почивка сред планината. Всяка година планината взима жертви, коментираха лекари от Сапарева баня, съобщава Struma.bg.

В събота е имало рекорден брой посетители в Рила планина, казаха жители на Сапарева баня. Автомобили на туристи са били паркирани по цялото протежение от курортното селище Паничище до лифта за Седемте рилски езера.

Вчера се разбра, че групата от Враца, в която била и 47-годишната Галя, е трябвало да отиде на хижа "Ловна". Предварително са дали заявка за нощувки. Хижарят е позвънил в хижа "Пионерска" да попита дали туристите от Враца са тръгнали за хижа "Ловна", тъй като се забавили. От там му съобщили, че една от туристките е починала, заяви по телефона собственикът на хижа "Ловна" Николай Клисарски, който вчера бе на хижата, за да сложи малко ред след полицейския обиск преди дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини