Кирил Лилов има нужда от помощ, за да живее

Страшна диагноза обърна живота на млад мъж от Враца само за няколко месеца. От април досега Кирил Лилов се бори с коварно заболяване на костта на единия крак, а за да се излекува са необходими най-малко 50 000 евро.

Лечението на 28-годишния врачанин вече е започнало, но не дава желания резултат и той е принуден да потърси варианти за лечение в чужбина.„Всичко започна преди повече от половин година. Каза, че се появила лека болка в крака му и ние си мислехме, че е стъпил накриво. Постепенно болката се увеличи и отиде на лекар. Поставиха му грешна диагноза и започна ходене по мъките. Лекуваха дископатия, засегнат нерв и чухме какви ли не измислици, докато не стигнахме до ВМА. Мина през няколко изследвания, направиха му биопсия и откриха злокачествено образование на костта - Сарком на Юинг”, разказа пред „Конкурент” приятелката на Кирил - Деси Иванова.

Специалистите са обяснили на младия мъж, че се нуждае от незабавна операция, но подобни интервенция не може да бъде извършена в България, затова са ги насочили към клиники в чужбина. Трите най-близки жени на Кирил, майка му, сестра му и приятелката му организирали кампанията, която стартирала от 1 септември.

„Има предложение за лечение във Франция, което включва химиотерапия, лъчетерапия, операция и следоперативна терапия, но нямаме сумата, която ще искат за лечението. Все още чакаме официална оферта с цена, но лекарите ни казаха, че нямаме време за губене”, допълни Деси.

Кирил е на 28 г. Работи като компютърен специалист в София. Завършил е професионалната техническа гимназия „Никола Й. Вапцаров” и приятелите му го познават като факир на компютърните системи. Такъв е бил животът му до средата на юни. След това започнал да ходи на химиотерапия през две седмици в столична болница. Досега е минал през 4 курса. Работи от вкъщи и рядко излиза, тъй като патериците са неразделна част от ежедневието му.

„Хората, който го познават знаят, че той никога не говори за проблемите си и за това какво е постигнал. Винаги е помагал, без да търси нещо насреща. Сигурна съм, че и сега ще се справи, защото той е много силен човек”, каза още Деси.

На няколко места във Враца вече са разположени специални кутии за дарения. Само за първите 3 дни от началото на кампания по сметката на Кирил са преведени общо 3 724 лв. и 568.09 евро.

„Благодаря ви и не спирайте. Помогнете ми да спася детето си”, написа майката на Кирил - Валя в специално създадената страница във Фейсбук.

Дарителска сметка:
БАНКА ДСК
BIC: STSABGSF
IBAN: BG22STSA93000022917108
Титуляр: Кирил Ивайлов Лилов
Kiril Ivaylov Lilov
PayPal: [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини