По-хладно и облачно днес, температурите - до 26°

Максималните температури ще са плюс 23°-24°, а температурата на морската вода - плюс 25-26°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН пред "Фокус". Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Облачността над страната ще е променлива, намаляваща през деня и до слънчево. По-често значителна ще е в южните райони. Само на отделни места ще превали слабо. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижат още малко и максималните ще са между плюс 21° и плюс 26°, в София около 21°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. По южното крайбрежие по-късно през деня е възможно да превали слабо. Вятърът през по-голямата част на деня ще е от северозапад - до умерен, като към края на деня ще отслабне.

И в планините ще има променлива облачност, по-често значителна в Рило-Родопската област, където около и след обяд на отделни места ще има слаби краткотрайни превалявания. Вятърът по билата ще е умерен от северозапад. Дневна температура на 1200 метра около 15°, на 2000 метра около 8°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето