Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Община Петрич довършва важни проекти през новата година

Нов център ще има Боровец, избират между 40 архитектурни проекта

Свищовлия счупи скулата на съседа си при побой

Затвориха тунела под връх Монблан заради навалял сняг

В Благоевград официално обявиха грипна епидемия, Петрич на прага

Откриха труп на мъж до заведение в Кърджали 12-годишно момче подало сигнала

Премиерът милиардер на Чехия при Борисов (снимки)

Гонки с над 100 км/час на оживено кръгово на околовръстното шосе в Пловдив

На руска рулетка с автомобили през кръговото към селата Белащица и Брестник на околовръстното шосе на Пловдив си играят джигити. Ако шофьорът не се изплаши и не спре да пропусне други коли, получава цялата уговорена преди гонката сума. Залозите тръгвали от 1000 лева нагоре, а за спазването на „правилата” се грижели „рефери”, пише „Монитор”.

Джигитите се събирали на бул. „Кукленско шосе” след митницата, откъдето и тръгвали със засилката. До кръговото колата трябвало да достигне до 100 км/час, а дори и нагоре, като без да намалява скоростта, трябвало да премине без да спира през кръстовището. „Рискуват не само своя живот, но и този на невинни хора в коли, които случайно минават през кръговото на околовръстното. Редовно пътуващи по този маршрут знаят, че трябва много да внимават в този участък, та си отварят очите на четири. Но има и хора, които представа си нямат какви залози се правят точно там”, обясни свидетел на гонките, пожелал анонимност.

По думите на очевидеца класическото надбягване между две коли при тази руска рулетка липсва. Стартира един автомобил, чийто шофьор е наясно, че наближи ли кръговото, не трябва да спира, намалява и да се оглежда. Кара с висока скорост и ако успее да пресече без да блъсне някой, печели парите. Скоростта, с която трябва да кара от „Кукленско шосе” през околовръстното се определя преди старта, но според запознати трябва да е поне 100 км/час.

„Засилват се по „Кукленско” и сечат кръговото. Истинска руска рулетка е както за участниците, така и за невинните шофьори и пътници.
Един от реферите стои на околовръстното да следи дали скоростта е тази, за която са се разбрали предварително. Ако шофьорът вземе да намали или да спре, за да не блъсне някой друг автомобил, не му дават парите. Ако пресече кръговото със скоростта, която е предварително уговорена, тогава печели”, обясниха запознати.

Руската рулетка през кръстовища и кръгови съвсем не е нещо ново за джигитите, търсещи бързи печалби на риск с висока скорост.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.