Путин: Чиновниците с морал да се лекуват в Русия

Руският президент Владимир Путин посъветва високопоставените държавни чиновници да дават пример, като се лекуват в Русия.

"Някои хора трябва да разберат и приемат неизбежността от пълното възвръщане към своя народ", заяви Путин на форума на Общорусийския народен фронт в отговор на въпрос по отношение на държавните чиновници, лекуващи се в чужбина.

"Някои чиновници предпочитат лечение в чужбина. Те имат и сметки в чужди банки, Изборът им е въпрос на морал. Същият въпрос стои с децата им - тук ли да учат, или в чужбина. Това се отнася най-вече до хората на високи длъжности и постове, които трябва да помислят как да подобрят здравната и образователна системи, така, че децата им да учат тук", отбеляза Путин, цитиран от "Взгляд".

"Обикновеният човек, ако не се доверява на родната си банкова система, има право да разполага с банкова сметка в чужбина, както и да потърси лекарска помощ зад граница. Но за чиновниците, особено тези от високо ниво, подобно поведение не говори добре. Но да им забраниш - не е правилно. Въпрос на морален избор е".

В пълно противоречие с препоръките си Путин неотдавна уреди с виза за ЕС звездата на руската естрада и депутат от Държавната дума Йосиф Кобзон - въпреки наложените му санкции. Кобзон, който страда от рак и замина за лечение в Италия, изказа остро недоволство, че медиите са се добрали до информацията, предаде БГНЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия