Божидар Лукарски: Обичам да се виждам с Бойко Борисов, не да се чуваме

СДС ще залага на повечето места на стари утвърдени лица, които са се доказали през годините и се ползват с доверието на избирателите, но ще има и нови лица, разбира се, знаете че сме с единна регистрация с Реформаторския блок. Това заяви лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски в сутришния блок на Канал 3 "Всяка сутрин".

По думите му СДС не губи влияние в страната. Той посочи някои от най-силни лица на които залагат за местните избори. Това са кметовете на Кюстендил и Монтана - Петър Паунов и Златко Живков. СДС залага и на Мирослав Трифонов за кандидат-кмет на Велико търново.

Лукарски заяви още, че ако Живков бъде преизбран той ще бъде първият десен кмет, който ще управлява пети пореден мандат - това е доказателство за доверието, което му гласуват избирателите и за добре свършената работа, заяви още лидерът на СДС.

За скандала с кмета на Карлово, Лукорски каза, че трябва да съдим само след съдебна присъда ако изобщо се стигне до такава. Неговата присъда ще дадат избирателите. От какво са започнали атаките срещу г-н Кабаиванов неговата подкрепа расте. Поне това сочи социологията, която сме гледали, каза още министърът на икономиката.

Имаше напрежение миналата седмица, но мисля че с единната регистрация изгладихме нещата и доказахме, че пет е повече от три и че не е хубаво да си говорим през медиите. Лукарски не скри, че неприемането на "закона Кунева" е било голямо огорчение. Ние имаме коалиционно споразумение само с ПП ГЕРБ, припомни още Лукарски. За лидерското място в РБ министърът на икономика заяви, че лидер се става с работа и че това не е пост като на председател и той не се избира, а за него човек се доказва.

Обичам да се виждам с Борисов, не да се чуваме

Комуникацията чрез Фейсбук и интернет не ми е сила, обичам комуникацията очи в очи. Лукарски заяви, че често се виждат с премиера Борисов и обсъждат футболните си пристрастия, в които има сериозни различия. Радвам се, че в политическо отношение тези различия са доста по-малко, заяви още лидерът на СДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини