Румен Петков: Винаги чакаме да се случи прецедент, за да вземем някакви мерки, както се случва в Гърмен

Проблемът в Гърмен не е започнал, заради политическа провокация. Това е социален проблем и проблем на наслагвания. Както и друг път съм го казвал - в България законът трябва да е за всички. Това каза пред bTV зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков. „Ако започнем да се делим на законови и подзаконови актове, като отношение към едни и други групи – нищо добро не ни очаква”, каза Петков.

Той обясни, че ние чакаме да се случи прецедент, за да вземем някакви мерки и добави,че за съжаление от този прецедент се опитваме да направим регулация. „Ние регулации имаме просто тя не се реализира от институциите. Това в въпрос на общините”, обясни Румен Петков.

По отношение на клипът, в който се показва упражнено полицейско насилие върху задържан, той коментира: „Аз съм противник на стремежа ни за всичко да е виновна полицията или Министерството на вътрешните работи. Според мен министър Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов по най-бързия начин да приключат проверката и да кажат на обществото, реално за какво става въпрос”.

По думите му, трябва да е ясно, че хората с пагон са задължени преди всички пред закона и пред хората от обществото. „Както е ясно, че хората с пагон са задължени пред обществото, трябва да е ясно, че държавата е длъжна да обезпечи нормално на хората с пагон, а в последните години, като че ли те работят в мизерни условия”, добави още Румен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини