Студентка загина в катастрофа, неин колега e тежко ранен (снимка)

Двама студенти задочници от ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий" са катастрофирали тежко в нощта срещу вторник. Произшествието е станало на главен път София - Варна, в района на разклона за великотърновското село Балван. В злощастната вечер 21-годишната девойка и неин колега от Враца пътували към старата столица, защото на следващя ден имали изпит в университета. Зад волана била младата жена. На около десетина километра преди болярския град обаче возилото излетяло от пътното платно и се забило в крайпътно дърво.

При зловещия удар жената загинала на място. 25-годишният и спътник пък е пострадал тежко. Той бил изпаднал в безсъзнание, а след като се свестил около 2 часа, потърсил помощ на телефон 112.

На място незабавно пристигнали спасителни екипи. Оказало се, че при удара автомобилът бил помлян до неузнаваемост. За изваждането на трупа на водачката и на ранения и колега се наложило огнеборците да режат смачканите ламарини. Не е ясно точно в колко часа е станало произшествието, защото когато пожарникарите пристигнали, двигателят бил напълно истинал.

Пострадалият студент бил откаран в болницата във Велико Търново с множество вътрешни травми и с опасност за живота. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини