Пътна полиция не стряска пияните шофьори в Русенско

И пътна полиция не може да стресне пияните шофьори в Русенско. Това сочи статистиката на ОДМВР за последните 2 дни в крайдунавския град, през които са засечени четирима солидно почерпени водачи зад волана.

40-годишният М.Д. едва не пада от моста на Охлюва по бул. "Мидия Енос", след като изтърва волана на управлявания лек автомобил "Мерцедес". Колата разкъсва предпазната мантинела и увисва над пътя. Пробата с дрегер показва 2,39 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта на шофьора, който нямал и книжка.

Посред нощ катаджии спират на ул. "Стефан Стамболов" в град Бяла 20-годишния А.Х., шофирал "Ауди А4" с 1,78 на хиляда промила алкохол в кръвта. Кръвната проба ги завишила на 2,08 промила.

65-годишният С.В. пък се натресъл с мерцедеса си в насрещно идващ автобус по пътя Русе - Николово, след като шофирал с 2,60 на хиляда алкохол в кръвта. Посреднощ бил заловен и Х.К. /40 г./, който обикалял пиян по улиците на Русе с "Фолксваген Голф". Дрегерът отчел 2,05 промила алкохол.

Случаите се разследват от бързи полицейски производства. Районният съд в крайдунавския град вече прилага еднакви наказанията по делата за шофиране в нетрезво състояние. Присъдата е минимум 1 г. без свидетелство за правоуправление при алкохол в кръвта до 1,2 промила.

От регистрираните 835 катастрофи с 14 убити и 227 ранени за полугодието в Русенско 43 са заради употреба на алкохол. При тях са загинали четирима души, а 14 са ранени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони