Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Обновяват с 1 млн. лева училищата в Монтана

487 деца от общината ще влязат в първи клас

Над 1 милион лева са инвестирани в модернизирането на училищата, детските градини и яслите в община Монтана. Ремонтите са направили учебните заведения много по-уютни за новата учебна година. Част от работата продължава, но няма да пречи на учителите и децата, съобщи кметът на Монтана Златко Живков.

Най-големият ремонт е извършен в Първо и Шесто училище. Строителите са потегнали най-старата училищна сграда в областния град. За два месеца изцяло е подменен покрива на двуетажното школо, сменени са стрехите и улуците и е монтирана хидроизолационна мембрана. В ремонта са вложени 85 000 лева от бюджета на общината. “Новият покрив реши сериозни проблеми. При дъждове водата се стичаше в класните стаи, където учат най-малките. Надяваме се да бъде ремонтиран и покривът на другата ни сграда!”, заяви директорката на Първо ОУ “Св. св. Кирил и Методий” Албена Иванова.

По проекта “Красива България” се обновява най-голямата детска градина “Дъга” в квартал “Пъстрина”. С 220 000 лева сградата е санирана , подменя се дограмата й. Работата ще завърши през октомври, но е направен график, който осигурява безпроблемни занимания с децата. Енергоспестяващи мерки са взети и за детска ясла 4. В забавачката е направен цялостен ремонт на покрива, поставена е топло и хидроизолация. Подменена е дограмата и е санирана фасадата на сградата. Сметката е платена със 165 000 лева от Националния доверителен екофонд и 30 000 лева от община Монтана.

По програмата за Трансгранично сътрудничество със Сърбия пък ще бъдат ремонтирани детска градина “Детелина” и филиалът й в село Габровница. По проекта, който е на приблизителна стойност 520 000 лева, все още текат процедурите по избор на строители. Потягането на покриви, дограма и фасада ще започне тази есен и вероятно ще продължи и догодина, но работата на строителите ще бъде планирана така, че да не пречи на занятията, увериха от местната управа. По-малки, но необходими ремонти са извършени и в останалите школа и забавачки със средства от бюджетите им.

Всички учебни заведения ще посрещнат децата и учителите обновени и разкрасени. В дните преди 15 септември местната управа поднови и маркировката в районите около учебните заведения. На тротоарите пред част от училищата са поставени нови огради, за да се гарантира безопасността на учениците, каза градоначалникът Живков. Школата в община Монтана по предварителни данни очакват 487 първокласници. В детските градини пък има 1740 малчугани, от които 887 са записани в задължителните подготвителни групи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.