Търговският регистър започна поетапно да работи

Обявиха двудневен траур в Генуа

Църквата чества Успение Богородично

Президентът на Южна Корея иска да създаде общо икономическо пространство с КНДР

Днес отново слънце с максимални градуси между 30° и 35°

Земетресение с магнитуд 4,4 по Рихтер в южната част на щата Калифорния в САЩ

Полицията е обискирала три адреса след атаката край парламента в Лондон Нападателят е британски гражданин от чуждестранен произход 

Потвърдена е смъртта на 31 души в рухналия мост край Генуа

Трус от 4,9 по Рихтер разлюля Южна Италия

Освободените от Турция двама гръцки военни са пристигнали в Солун с премиерския самолет

На 15 август 2018 да почерпят

Когато “зелените” правят кочина Защо е позволено „еколозите” да летуват на „Корал”, щом го затрупват с боклук

Не е било възможно да се предвиди срутването на моста в Генуа

Христо Иванов заложил „бомбата“ в Търговския регистър Бившият правосъден министър оставил стратегическото звено без резервен център

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието

България ще приеме 500 новопристигнали бежанци

 Полагаме усилия да продължим добрия диалог с Турция и съседните държави, работи се за реализиране на договореностите, очакваме ратифициране на подписаното тристранно споразумение от Турция и Гърция. Това заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова, която заедно с Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Даниел Митов обяви позицията на правителството по темата за бежанската криза, предаде БГНЕС.

Бъчварова добави, че са внесли в НС предложение за повишаване наказателните мерки срещу каналджийството и трафика на хора.

Ще настояваме за синхронизиране на националните законодателства в ЕС и за създаване на обща европейска прокуратура. Създава се специализирано звено между МВР и прокуратурата, което ще разследва приоритетно организаторите на мрежите за трафик на хора. България приветства усилията и мерките за справяне с бежанските потоци. ЕС трябва да намери решение, което да доведе до спиране на конфликтите, които застрашават живота на тези граждани. Решението на проблема трябва да се търси най-близо до мястото, където той е възникнал, подчерта Бъчварова. Тя уточни, че България ще настоява за унифицирани молби за международна закрила и въвеждане на единен статут на бежанец за целия ЕС.

Трябва да признаем, че опитите да се намери добре работещо европейско решение за бежанците, не дава задоволителен резултат, отбеляза вицепремиерът и допълни, че трябва да се потърсят нови и ефективни решения.

Позицията на България е, че е необходима ясна и категорична обща европейска политика, която да отразява общата ни солидарност. Предложението за разпределение на бежанците във всички държави-членки отразява принципа на солидарност. Все още има обстоятелства, които трябва да намерят отражение в начина на разпределение. Той трябва да бъде максимално справедлив. България вече заяви, че ще приеме 500 новопристигнали бежанци. Трябва да се определят условията на заселване на бежанците за тяхното дългосрочно пребиваване, а когато се създаде благоприятна обстановка, трябва да се осигури тяхното връщане, подчерта още Бъчварова.

Тя заяви и че трябва да има общо налагане на европейските ценности, поемане на задължения от държавите-членки и увеличаване на усилията. България е готова да даде своя принос за това, отбеляза още вицепремиерът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.