Пътят за “Виница” готов до седмица

Укрепването на свлачището по пътя за варненския кв. “Виница” ще приключи в първоначално обявения срок - до средата на септември. Това стана ясно след последната инспекция на обекта.

420-метровият участък пропадна в началото на тази година, а веднага след това бе затворено едното платно, за да се избегнат инциденти. Общината извърши проучване и проектиране на укрепителните дейности, а ремонтът започна през месец май.

Началото на строителните дейности наложи пълно затваряне на трасето. Това от своя страна предизвика претоварване на пътя за “Златни пясъци”, тъй като живеещите във “Виница” сега го ползват като единствена алтернатива за достъп до квартала си.

Неудобство изпитаха и пътуващите от Варна за “Албена”, Балчик, Каварна и Шабла, тъй като трябва да избират или да минат през курорта “Златни пясъци”, който в активния летен сезон не е предпочитан маршрут, или да заобиколят през село Каменар.

До момента са положени канализация и водопровод и са набити над 200 пилота, които на практика ще укрепят зоната. Организирано е извеждането на дъждовните води в дерето. Възможно е част от довършителните дейности, като оформяне на тротоари, да се правят след отваряне на пътя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони